AED

AED (Automatische Externe Defibrillator)

Hulp bij circulatiestilstand

Wanneer iemand in uw omgeving circulatiestilstand krijgt, wilt u het slachtoffer natuurlijk kunnen helpen. Volg daarom een reanimatie / AED opleiding bij u in de buurt.
Zorg ervoor dat u bent voorbereid!

Per week worden 300 Nederlanders getroffen door een circulatiestilstand. In de meeste gevallen is dit in de thuissituatie, maar liefst 78%. Het is van belang dat u weet hoe u moet handelen wanneer iemand in uw naaste omgeving, bijvoorbeeld uw partner, ouder, kind, familielid, kennis, buurman/vrouw, een circulatiestilstand krijgt. Door een reanimatie / AED opleiding te volgen, kunt u de getroffene direct reanimeren. Zo vergroot u zijn of haar overlevingskans van 7% naar 70% ! U wilt toch niet hulpeloos toekijken?

Ommen, AED’s en 6 minuten zone’s

Onze complimenten gaan uit naar de gemeente Ommen, die als eerste gemeente in onze regio dit AED project op grootse en gedegen wijze heeft aangepakt. Uiteraard zijn we ook van de zijde van de KNV EHBO afdeling Ommen verheugd dat er in de gemeente Ommen een dekkend net van AED’s is. Nu kan binnen 6 minuten in de gehele gemeente inclusief het buitengebied een AED worden ingezet.

Werking 6 minutenzone

Aanmelden vrijwilliger AED bediener in 6 minuten zone