Alle lessen EHBO opgeschort

Wegens het coronavirus, hebben wij als vereniging besloten alle lessen tot 1 april te schrappen en op een later tijdstip opnieuw aan te bieden.

We hadden afgelopen week al de nodige voorbereidingen getroffen om de lessen door te laten gaan; Alle maskers gewassen en daarbij de verdere nodige maatregelen. Gezien de laatste stand van zaken omtrent het Corona virus, hebben we besloten de lessen die voor de maand maart ingepland staan, te laten vervallen en op een later tijdstip in te halen. Graag hiervoor jullie begrip!

Laatste bestuursvergadering 2019

`Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan`. Vanavond kon ik helaas niet fysiek aanwezig zijn bij de laatste bestuursvergadering; soms is de combi gezin en daarnaast nevenactiviteiten best lastig te combineren. Gelukkig hebben we tegenwoordig diverse communicatiemiddelen! Bij uitzondering sloot ik telefonisch aan bij de vergadering en dat ging prima! De laatste puntjes op de i voor dit jaar behandeld en weer nieuwe dingen in werking gezet voor het nieuwe jaar, waaronder een nieuwjaarsborrel met ‘buur’ Oranje Kruis verenigingen om ervaringen uit te wisselen; enthousiasmeren van nieuwe cursisten en inzet van vrijwilligers.

Dat laatste begint onze vereniging ook steeds meer te raken. We ervaren dat er steeds meer evenementaanvragen binnenkomen. Het aantal vrijwilligers groeit minder hard dan het aantal evenementen. Tot nu toe kunnen we alles nog goed invullen, maar meer vrijwilligers zijn altijd welkom!

Dus zou je graag wat voor de vereniging willen betekenen; laat het ons dan weten! Er is altijd wel iets wat bij je past. Vind je assistentieverlening bij een evenement toch nog te hoog gegrepen? Dan is er in het bestuur nog altijd wel iets waar je bij zou kunnen helpen! Want ondanks vele pogingen, krijgen wij daar de openstaande vacatures tot op heden nog niet ingevuld. Dus lijkt het je leuk om ook met ons mee te vergaderen? Stuur dan een mail naar info@ehbo-Ommen.eu.

Namens het bestuur wensen wij jullie alvast goede feestdagen toe!!

KNV EHBO Ommen 40 jaar!!

15 oktober 1979 is de vereniging KNV Ommen opgericht, dus dat betekent dat de vereniging al 40 jaar bestaat! Reden voor een feestje! We hebben dit gevierd met ehbo vrijwilligers en evenementaanvragers met een receptie in de Caroussel waar ook de burgemeester bij aanwezig was. En dat bleef niet onopgemerkt!

https://www.destentor.nl/ommen/ehbo-ommen-heeft-broodnodig-een-voorzitter-nodig-br~a9cc3cb5/ https://ommenaar.nl/nieuws/jubilerende-ehbo-vereniging-ommen-op-zoek-naar-nieuwe-voorzitter

https://www.youtube.com/watch?v=Wpl-R-5XBBA

Speciaal voor deze gelegenheid hebben wij Evert Jan Dijk (39 jaar bij de EHBO) in het zonnetje gezet. Al met al een geslaagde receptie! Dank allen nog voor alle felicitaties!

Gezocht; Voorzitter!

Voorzitter

EHBO Ommen bestaat dit jaar 40 jaar, maar voor het eerst in die jaren hebben geen kapitein meer aan het roer! We zoeken daarom per direct iemand die de functie van voorzitter op zich wil nemen.

Wat doe je zoal?

  • 1 keer in de maand een bestuursvergadering bijwonen
  • 1 maal per jaar leiding geven aan de jaarvergadering voor de leden
  • je bent daarnaast het gezicht van de vereniging en onderhoud contacten met gemeente, scholen en verenigingen.

Wat zoeken wij?

  • iemand die graag een leidinggevende functie op zich wil nemen
  • voor ten minste 3 jaar de functie op zich wil nemen

Ben jij degene die we zoeken? Stuur dan een bericht met daarbij je motivatie naar: secretariaat@ehbo-ommen.eu 

Aanmelden 1e herhalingsles 2019

Aanmelden herhalingslessen 2019

Jaarvergadering

Op 16 april 2019 vond de jaarvergadering plaats in de Caroussel. Belangrijkste punt van deze avond waren de aangepaste statuten. Uit landelijk onderzoek is gebleken dat de statuten niet meer up to date waren. Ook bij de afdeling in Ommen moesten een paar wijzigingen worden doorgevoerd. Deze wijziging werd door de aanwezigen door middel van een stemming, aangenomen. Daarnaast werd wederom de jaarspeldjes uitgereikt aan de jubilarissen die 5, 10, 15 of 25 jaar lid zijn van de vereniging. Naast het jaarspeldje werden ze uiteraard bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren en werd hen een roos uitgereikt.

Tevens was dit voor Hindrik de laatste vergadering die hij bijwoont als voorzitter. Hij treedt na deze avond af als voorzitter. Hindrik, bedankt voor de inzet! Tot op heden heeft nog niet iemand zich bereid gevonden zich als voorzitter kandidaat te stellen. De functie blijft voorlopig vacant en de zittende bestuursleden nemen tot die tijd zijn taken waar.

Grote oefening Carrousel

Afgelopen woensdagavond zijn de herhalingslessen weer afgesloten met een grote oefening in de Carrousel. Op verschillende plekken aldaar waren door de lotussen en de leerkrachten scenarios opgezet. Dat dit niet van echt te onderscheiden was, bleek wel uit de reacties van de omstanders. Een zeer leerzame avond!

 

Ter herinnering:

16 april 2019 is weer de Algemene Ledenvergadering om 19:30. Tot dan!!

Save the date; 16 april 2019!!

De laatste herhalingsles is weer geweest. Dit betekent dat het weer tijd is voor de algemene ledenvergadering. Dit jaar staat deze gepland op 16 april 2019. Wees erbij, want er staan weer belangrijke punten op de agenda. Zo zal Hindrik zijn functie als voorzitter neerleggen. Dit betekent dat deze functie ook vacant is.

Wat houdt de functie in?

Als voorzitter ben je eindverantwoordelijke voor de plaatselijke afdeling. Gelukkig hoef je deze verantwoordelijkheid niet alleen te dragen. Samen met het dagelijks bestuur zorg je dat alles goed verloopt. Hierbij moet je denken aan 6-8 bestuursvergaderingen per jaar die je voorzit, contact houden met de gemeente, aanspreekpunt zijn voor diverse instanties.

Zoals gezegd doe je dit met het dagelijks bestuur, hier zitten goede mensen die je snel wegwijs kunnen maken.

Mocht je nog meer vragen hebben en/of dingen willen weten of lijkt het jou wat om deze functie over te nemen, stuur dan een mail naar info@ehbo-Ommen.eu of bel naar 085-4871511.