Algemene Ledenvergadering

Op 29 september hebben we onze jaarlijkse ALV gehad. We hadden een grote opkomst en konden nog net terecht in ons eigen leslokaal in de Carrousel.
Tijdens de vergadering hebben we kennis gemaakt met Karin Evenboer, en onder luid applaus is zij aangenomen als onze nieuwe voorzitter. Ook is het bestuur aangevuld met Jennie Roddenhof, zij neemt de taak ledenadministratie op zich. Welkom beiden!

In 2020 hebben we, door Covid, weinig kunnen en mogen doen. De vergadering ging daarom ook over het vooruitkijken, hoe starten we weer op met de evenementen. En ook hoe komt het nieuwe lesseizoen er uit te zien?

Het laatste agenda punt was de uitreiking van de jaarspeldjes aan de jubilarissen. Tevens werden 2 vrijwilligers extra in het zonnetje gezet voor hun inzet bij de teststraat.
Hierna hebben we de vergadering afgesloten met een drankje.

Tijdelijk nog geen bijeenkomsten

Omdat we nog steeds midden in de pandemie en  bijhorende maatregelen zitten rondom COVID-19 hebben we voor eerst geen bijeenkomsten meer. De lessen, herhalingen of voorbereidingen voor assistentie verlening zijn komen te vervallen.
Dit heeft geen consequenties voor het verlengen van de diploma’s.

We hopen dat we vlak voor de zomer nog een herhaling te kunnen geven voor de mensen die op de evenementen assistentie willen verlenen. Dit om de richtlijnen van de assistentieverlening met de geldende richtlijnen van dat moment door te nemen.

Onze algemene Ledenvergadering van april zal hoogstwaarschijnlijk verzet worden naar september.
Deze vergadering is belangrijk omdat een deel van het huidige bestuur zijn termijn er op heeft zitten en niet wil verlengen. Er zijn vacatures waarvoor er nu een enquête onder de leden is verspreidt.

Voor nu, blijf gezond!
Het bestuur.

Allemaal geslaagd!!!

Begin 2020 startte weer een nieuwe opleidingscursus Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO). Niemand had gedacht dat het een cursus met horten en stoten zou worden.

Voortvarend werd er begin dit jaar met 5 deelnemers de cursus gestart totdat half maart het Covid-19 virus roet in het eten gooide. Alle activiteiten werden stopgezet, zo ook die van de EHBO vereniging in Ommen. De cursus werd opgeschort in de hoop op een spoedig vervolg. De herstart, met de nodige beperkingen en aanpassingen vond uiteindelijk pas weer eind september plaats. Vol enthousiasme zijn de 5 cursisten opnieuw begonnen. Maar door de oplopende besmettingen moest in november wederom de cursus tijdelijk worden stilgelegd.

Zo snel het kon werd eind november weer opgestart; Op 9 december stond immers het examen ingepland!! Onder aangepaste omstandigheden vond dan eindelijk afgelopen woensdag het examen plaats; anderhalve meter in achthouden, veel vertellen wat je zal doen, laten zien op eigen arm of been. Tot tevredenheid van de examen commissie; alle 5 kandidaten geslaagd!!!! Een topprestatie!!! Allen van harte gefeliciteerd!!!

Herhalingslessen vervallen

We waren zo goed bezig: de welbekende eerste herhalingsles die in teken staat van reanimatie. Het was dit maal anders dan anders. De groepen waren kleiner, elk een eigen pop op anderhalve meter afstand en geen beademing toepassen. Laatstgenoemde met regel 1 in ons achterhoofd: “Let op gevaar” .

“Let op gevaar”. Dit keer onzichtbaar gevaar: Covid-19, ook wel corona. Met daarnaast de verscherpte maatregelen hebben we besloten om de herhalingslessen dit jaar te laten voor wat het is. Toch blijft ook nu EHBO belangrijk! Wat doe je wel, wat doe je niet? Kan de handeling die ik verricht consequenties hebben voor mij? Hierover binnenkort meer.

ALV 2019-2020

Afgelopen woensdagavond konden we eindelijk de Algemene Vergadering over het jaar 2019 laten plaatsvinden. Andere jaren vond dit terugkerende bijeenkomst in april plaats, maar door de Corona uitbraak was dit niet mogelijk.

We hebben weer heel veel dingen besproken; Vooral veel corona gerelateerde vragen. We gaan in ieder geval dit jaar wel starten met een nieuwe cursus. Ook willen we iedereen de kans geven om dit jaar de herhalingslessen te gaan volgen. Op de website zal binnenkort de mogelijkheid zijn om je in te schrijven voor deze herhalingslessen. Afhankelijk van de opkomst en zolang de coronamaatregelen het toelaat, zullen we deze lessen wel of niet door laten gaan.

De ALV mochten we weer afsluiten met een aantal jubelarissen; van 5 jaar tot zelfs een 40 jarig lid! Allen hebben een speldje en een bloemetje mogen ontvangen.

Doordat we door corona elkaar niet veel zagen op de evenementen, was het erg fijn om elkaar hier weer even te mogen spreken! Al met al een goede opkomst en een mooie avond!

Alle lessen EHBO opgeschort

Wegens het coronavirus, hebben wij als vereniging besloten alle lessen tot 1 april te schrappen en op een later tijdstip opnieuw aan te bieden.

We hadden afgelopen week al de nodige voorbereidingen getroffen om de lessen door te laten gaan; Alle maskers gewassen en daarbij de verdere nodige maatregelen. Gezien de laatste stand van zaken omtrent het Corona virus, hebben we besloten de lessen die voor de maand maart ingepland staan, te laten vervallen en op een later tijdstip in te halen. Graag hiervoor jullie begrip!

Laatste bestuursvergadering 2019

`Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan`. Vanavond kon ik helaas niet fysiek aanwezig zijn bij de laatste bestuursvergadering; soms is de combi gezin en daarnaast nevenactiviteiten best lastig te combineren. Gelukkig hebben we tegenwoordig diverse communicatiemiddelen! Bij uitzondering sloot ik telefonisch aan bij de vergadering en dat ging prima! De laatste puntjes op de i voor dit jaar behandeld en weer nieuwe dingen in werking gezet voor het nieuwe jaar, waaronder een nieuwjaarsborrel met ‘buur’ Oranje Kruis verenigingen om ervaringen uit te wisselen; enthousiasmeren van nieuwe cursisten en inzet van vrijwilligers.

Dat laatste begint onze vereniging ook steeds meer te raken. We ervaren dat er steeds meer evenementaanvragen binnenkomen. Het aantal vrijwilligers groeit minder hard dan het aantal evenementen. Tot nu toe kunnen we alles nog goed invullen, maar meer vrijwilligers zijn altijd welkom!

Dus zou je graag wat voor de vereniging willen betekenen; laat het ons dan weten! Er is altijd wel iets wat bij je past. Vind je assistentieverlening bij een evenement toch nog te hoog gegrepen? Dan is er in het bestuur nog altijd wel iets waar je bij zou kunnen helpen! Want ondanks vele pogingen, krijgen wij daar de openstaande vacatures tot op heden nog niet ingevuld. Dus lijkt het je leuk om ook met ons mee te vergaderen? Stuur dan een mail naar info@ehbo-Ommen.eu.

Namens het bestuur wensen wij jullie alvast goede feestdagen toe!!

KNV EHBO Ommen 40 jaar!!

15 oktober 1979 is de vereniging KNV Ommen opgericht, dus dat betekent dat de vereniging al 40 jaar bestaat! Reden voor een feestje! We hebben dit gevierd met ehbo vrijwilligers en evenementaanvragers met een receptie in de Caroussel waar ook de burgemeester bij aanwezig was. En dat bleef niet onopgemerkt!

https://www.destentor.nl/ommen/ehbo-ommen-heeft-broodnodig-een-voorzitter-nodig-br~a9cc3cb5/ https://ommenaar.nl/nieuws/jubilerende-ehbo-vereniging-ommen-op-zoek-naar-nieuwe-voorzitter

https://www.youtube.com/watch?v=Wpl-R-5XBBA

Speciaal voor deze gelegenheid hebben wij Evert Jan Dijk (39 jaar bij de EHBO) in het zonnetje gezet. Al met al een geslaagde receptie! Dank allen nog voor alle felicitaties!